Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen

PRIJS: GRATIS BOEK
DATUM 2014-04-24
SCHRIJVER Anselm Grün
ISBN 9789025903817
BESTANDSGROOTTE 9,23 MB
FORMAAT PDF EPUB MOBI IOS
TAAL NEDERLAND
novirus

BOEK BESCHRIJVING

In 'Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen' beschrijft Anselm Grün het ontstaan van het kwaad vanuit filosofisch, theologisch en psychologisch perspectief. Anselm Grün gaat uit van de goedheid van een mens, maar zonde, schuld en verzoeking liggen altijd op de loer. Gelukkig is de mens in staat het kwaad om te vormen tot het goede. Grün schrijft in vijf stappen hoe dat kan. Zijn sleutelwoorden zijn: 'vergeving', 'liefde', 'verzoening' en 'heelheid'. Deze kernwoorden komen samen in de bijbelse Jezus, in zijn dood, opstanding en overwinning van het kwaad. Anselm Grün onderzoekt het kwaad in al zijn verschijningsvormen zoals oorlog en terrorisme, en - kleinschaliger - huiselijke geweld.

BESTEK

U kunt boek Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen in PDF, ePUB, MOBI formaat lezen of downloaden op deze site. Goed gratis boek Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen.

...ertrouwen' beschrijft Anselm Grün het ontstaan van het kwaad vanuit filosofisch, theologisch en psychologisch perspectief. Anselm Grün gaat uit van de goedheid van een mens, maar zonde, schuld en verzoeking liggen altijd op de loer. Gelukkig is de mens in staat het kwaad om te vormen tot het goede. Laurense, Marijke - Grün, Anselm - Liever in therapie dan naar Lourdes Recensie van Anselm Grün, Het kwaad overwinnen met liefde en vertrouwen. Wegen naar een verzoende samenleving. De schrijver Al meteen na zijn gymnasiumdiploma meldde Anselm Grün (1945) zich als novice aan de poort van de Benedictijner abdij van Münsterschwarzach. Van die traditie kunnen wij ook in onze tijd leren om het kwaad niet te negeren en ook niet op het kwaad gefixeerd te raken, het kwaad niet te bagatelliseren en het ook niet te verheerlijken, maar het kwaad te overwinnen door de weg van vertrouwen, van vrijheid en van liefde" (155). Met die zin, vat de schrijver zelf aan het slot zijn boekje ... In 'Het kwa...