NAVEL VAN DE WERELD, DE

PRIJS: GRATIS BOEK
DATUM 1999-11-01
SCHRIJVER R. Andrews
ISBN 9789043900027
BESTANDSGROOTTE 11,63 MB
FORMAAT PDF EPUB MOBI IOS
TAAL NEDERLAND
novirus

BOEK BESCHRIJVING

De Tempelberg in Jeruzalem heeft verschillende geloven gehuisvest - het christendom en de islam bouwden er hun tempel en moskee - maar is ook vele malen strijdtoneel geweest. Moord, oorlog en verwoesting waren geen uitzondering. In De navel van de wereld behandelt bestseller-auteur Richard Andrews op aansprekende wijze de geschiedenis en de archeologie van deze beroemde plek.Richard Andrews begint met de beschrijving van de bouw en verwoesting van de eerste twee tempels. Daarbij komen ook zaken als de Essenen, de Dode-Zeerollen, de Ark des Verbonds en het leven van Jezus ter sprake. Vervolgens gaat hij in op de islamitische periode: de bouw van de EI-Aqsa-moskee, de kruistochten, het herstel van het christendom enn vervolgens weer van de islam op de Tempelberg. Ook de belangstelling voor de Tempelberg in modernere tijden komt uitgebreid aan bod: van Napoleon tot de archeologische avonturen van Charles Warren en de Engelsman Parker en zijn zoektocht naar de Ark des Verbonds. Het laatste deel van de uitgave is gewijd aan het zionisme en de Balfour-verklaring, de stichting van de staat Israël, de verovering van heel Jeruzalem en ten slotte de recente moordpartijen op de Tempelberg en de uitdaging van de toekomst. Een fascinerend overzicht van de historie en archeologie van een van de boeiendste plekken op aarde.

BESTEK

U kunt boek NAVEL VAN DE WERELD, DE in PDF, ePUB, MOBI formaat lezen of downloaden op deze site. Goed gratis boek NAVEL VAN DE WERELD, DE.

...reld wordt een plaats aangeduid die het centrum of het begin van de cultuur zou zijn. Er zijn verschillende plaatsen die Navel van de Wereld worden genoemd. Volgens de Inca's was de plaats Cuzco (gelegen in Peru) de navel van de wereld. Ook het Paaseiland wordt wel de navel van de wereld genoemd. Vorige week was ik in Jeruzalem. Deze stad wordt ook wel 'de navel van de wereld' genoemd. Volgens de Joodse traditie is zij het middelpunt van de aarde. Hier was ... De navel van de wereld . Het bekendste icoon van Australië is waarschijnlijk wel Uluru, de grootste monoliet ter wereld in het hart van de Australische outback. Speciaal voor toeristen is op twintig kilometer afstand van Uluru Yulara gebouwd, een resort dat bezoekers van alle gemakken voorziet. In de verte rijst Uluru op uit de rode aarde. Want wíe is nu eigenlijk de rechtmatige eigenaar van de Oude Stad? - deze ene luttele vierkante kilometer op aarde, de 'navel van de wereld', waar joden de Klaagmuur (de westelijke muur van d...