SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg

PRIJS: GRATIS BOEK
DATUM 2013-02-14
SCHRIJVER Simone De Roos
ISBN 9789037706291
BESTANDSGROOTTE 8,16 MB
FORMAAT PDF EPUB MOBI IOS
TAAL NEDERLAND
novirus

BOEK BESCHRIJVING

Over het algemeen gaat het goed met de jeugd in Nederland. Maar er zijn ook problemen: ieder jaar weer blijkt het gebruik van jeugdzorgvoorzieningen te zijn toegenomen. Het is belangrijk om zicht te hebben op wie de gebruikers van deze voorzieningen zijn, ook met het oog op het overnemen van de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg door de gemeenten vanaf 2015. Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken van de gebruikers? Welke problemen ervaren zij? Is er veel overlap in het gebruik van verschillende voorzieningen? En welke redenen zijn er om wel of geen gebruik te maken van jeugdzorg? Het beantwoorden van dergelijke vragen is niet eenvoudig, onder andere omdat de jeugdzorgsector op dit moment nogal gefragmenteerd is. Sinds 2011 beschikt het SCP over gegevens omtrent problemen bij jeugdigen en hun opvoeders, en hun jeugdzorggebruik, vanuit een grootschalige en representatieve enquête onder ouders van jeugdigen tussen 0 en 18 jaar. Deze gegevens maken het mogelijk om in samenhang onderzoek te doen naar het jeugdzorggebruik in de verschillende sectoren. In dit rapport wordt inzicht gegeven in het voorkomen van problemen en de samenhang hiervan met zorggebruik. We doen dit aan de hand van twee centrale vragen. Wat zijn de determinanten van het ontstaan van ernstige kind- en opvoedproblematiek? En: welke samenhang is er tussen gerapporteerde problemen en jeugdzorggebruik?

BESTEK

U kunt boek SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg in PDF, ePUB, MOBI formaat lezen of downloaden op deze site. Goed gratis boek SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg.

... pdf, 1MB Gerelateerde informatie. Bijlagen_Terecht in de jeugdzorg 04 februari 2013, pdf, 522kB Bijlage Gebruikte databestanden 05 januari 2012; Omslag voor recensies 14 januari 2013, pdf, 2MB Persbericht Terecht in de jeugdzorg 30 januari 2013, pdf, 164kB SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg (eBook) Simone De Roos is een geweldige auteur. Download en lees het boek SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg in PDF, ePUB, MOBI. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg, geschreven door Simone De Roos & Klarita Sadiraj. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg. SCP-publicatie 2013-2 - Terecht in de jeugdzorg (paperback). Over het algemeen gaat het goed met de jeugd...