Vlucht naar het oosten

PRIJS: GRATIS BOEK
DATUM 2012-05-02
SCHRIJVER Bronia Davidson
ISBN 9789038895116
BESTANDSGROOTTE 5,13 MB
FORMAAT PDF EPUB MOBI IOS
TAAL NEDERLAND
novirus

BOEK BESCHRIJVING

Het tragische lot van veel Joden in Nederland tijdens de oorlog hield in: onderduik en/of deportatie. Dit boekvertelt een ander, in ons land veel onbekender verhaal.Bronia Davidson werd in 1937 in Polen geboren als enige dochter in een Pools-Joodse familie. Toen de Duitsers op 1 september 1939 het land binnenvielen, vluchtten haar ouders in blinde paniek weg van de vijand, dus richting het oosten. Na een jaar onder erbarmelijke omstandigheden in de kou van Siberië te hebben doorgebracht, belandden Bronia en haar familie in de hitte van Samarkand, Oezbekistan. Ondanks ontberingen, ziekte en de dood van haar vader konden de meeste familieleden van Bronia na de oorlogterugkeren naar Polen, waar nagenoeg alle Joden weggevoerd waren en alle bezittingen geroofd. Bronia kwam uiteindelijk met haar moeder in Neder land terecht, waar zij na haar gymnasium psychologie studeerde.

BESTEK

U kunt boek Vlucht naar het oosten in PDF, ePUB, MOBI formaat lezen of downloaden op deze site. Goed gratis boek Vlucht naar het oosten.

...geschiedenis en cultuur van Beiroet tot de ultramoderne stad Dubai, Emirates vliegt naar bestemmingen in het Midden-Oosten. In het weekeinde kookte een Duitse vrouw voor ons." Stoops, die met een Duitse trouwde, zou terugkeren naar Nederland. Maar, het is heus, inmiddels woont hij weer onder de rook van Bautzen. Hieronder mijn hele verhaal over de 'Vlucht naar het oosten', uit het novembernummer van het Historisch Nieuwsblad. Vlucht naar het oosten (paperback). Bronia Davidson werd in 1937 in Polen geboren als enige dochter in een Pools-Joodse familie. Toen de Duitsers op 1... Vlucht naar het Oosten Gedeserteerde soldaten vluchten naar de DDR Door: Twan van den Brand. Met deze knop kunt u artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw ... We raden je dan ook aan om tijdig je vliegticket te kopen om goedkope vluchten naar het Midden Oosten te vinden. Bezienswaardigheden en tips Het Midden-Oosten is een werelddeel met vage grenzen, waardoor sommige gebieden misschien onder een andere catego...