Het Portret Van Dorian Gray

PRIJS: GRATIS BOEK
DATUM juni 2018
SCHRIJVER Oscar Wilde
ISBN 9782291040149
BESTANDSGROOTTE 7,97 MB
FORMAAT PDF EPUB MOBI IOS
TAAL NEDERLAND
novirus

BOEK BESCHRIJVING

Het portret van Dorian Gray (Engelstalige titel The Picture of Dorian Gray) is de enige gepubliceerde roman van Oscar Wilde, en voor het eerst uitgebracht in Engeland in 1890. Het boek verscheen in 1893 in een Nederlandse vertaling van Elisabeth Couperus-Baud. Haar echtgenoot Louis Couperus had het boek rechtstreeks van Oscar Wilde ontvangen, en zij was er diep van onder de indruk.

BESTEK

U kunt boek Het Portret Van Dorian Gray in PDF, ePUB, MOBI formaat lezen of downloaden op deze site. Goed gratis boek Het Portret Van Dorian Gray.

...e titel The Picture of Dorian Gray) is de enige gepubliceerde roman van Oscar Wilde, en voor het eerst uitgebracht in Engeland in 1890. Het boek verscheen in 1893 in een Nederlandse vertaling van Elisabeth Couperus-Baud. Geschreven bij Het portret van Dorian Gray. Eerst en vooral blijft Het portret van Dorian Gray een prachtstuk literatuur, met filosofisch taalgebruik dat je laat stilstaan over het leven. Ik heb het boek zowel in zijn originele taal als nu in de vertaling gelezen. Oscar Wilde: Het portret van Dorian Gray De roman is meerdere malen verfilmd en het karakter is ook als onderdeel gebruikt in uiteenlopende films. Het uitgangspunt blijft boeien, want hoe kan een persoon niet verouderen en zijn portret wel? Voer voor filmmakers en zo kon 'Het portret van Dorian Gray' meerdere maken verfilmd worden. Het portret van Dorian Gray. De jonge Dorian Gray laat een goede vriend zijn portret schilderen. Vlak hierna geeft hij zijn verloofde de bons, die vervolgens zelfmoord pleegt. Dit ...